Na oslavu Mezinárodního dne dětí uspořádal Osadní výbor v Andělské Hoře u Chrastavy 25. května 2019 Dětský den. Letošní program navázal na úspěšné a dětmi oblíbené sportovní disciplíny, ale přinesl také novinky. Stejně jako loni, byla pro děti a jejich rodiče připravena stanoviště, kde děti plnily úkoly a za to získávaly tzv. andělohorské groše. Když si naspořily dostatečný obnos, mohly si zakoupit zboží v malém koloniále. Děti byly do soutěžení opravdu zapálené. Konečně zažily ten pocit, že nic není zadarmo a pokud chtějí získat vyhlédnutou hračku z koloniálu, musí si na ni vydělat.

Soutěžení na stanovištích přerušila průtrž mračen. Déšť byl opravdu silný, a tak se koloniál, jako jediný pod stanem, rázem stal útočištěm pro děti, jejichž rodiče se rozběhly domů pro pláštěnky a deštníky. Děti ale chtěli soutěžit dál. Nezbylo, než vymyslet náhradní disciplíny. A tak děti počítaly příklady, odpovídaly na otázky z dějepisu, zeměpisu, přírodovědy a samy dávaly ostatním hádanky. Déšť jsme přečkali, a když opět vykouklo sluníčko, už se chystalo vystoupení Kynologického klubu Chrastava. Ukázka výcviku psů byla na dětském dnu novinkou. Diváci s napětím pozorovali metody výcviku. Předvedla se štěňata i dospělí psi. Na konci se mohli dobrovolníci nechat chytit urostlým šedesátikilovým rotvajlerem. Z přihlížejících mužů si netroufl žádný, ale předsedkyně osadního výboru se nezalekla a nechala se pejsánkem strhnout k zemi a pár metrů vláčet.

K bezvadnému průběhu dětského dne přispěli i dobrovolníci, kteří pomáhali s přípravou, stáli na stanovištích nebo přinesli nějakou dobrotu. Všem organizátorům i dobrovolníkům proto patří velké poděkování.

Budeme se těšit na příští rok. Co zažijeme tentokrát…

Osadní výbor Andělská Hora

Sdílejte:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *